onsdag 4 augusti 2010

Smakrikt

Jag åt surströmming igår.
Först pitepalt, sen hembränt, nu det här...var ska detta sluta! Vill inte veta.

Wiki:
Surströmming är strömming som konserverats genom fermentering. Den rensade fisken saltas, läggs i öppna kar och får jäsa då strömmingen genom autolys, d v s genom egna enzymer, och tillsammans med bakterier bildar starkt luktande syror som propionsyra, smörsyra och ättiksyra ur enkla sockerarter i fisken. Det bildas också vätesulfid. Strömmingen läggs sedan på konservburkar för att efterjäsa.

Inte så illa som befarat faktiskt.
Med tunnbröd, potatis, lök och lite fraiche så gick det allt klämma ner ett par filéer. Nubben fick vi stå över tyvärr.
Smårutten i magen idag dock - och jääävligt törstig när jag vaknade imorse!

'Try it you like it - 69'

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar